Vreethans van Heerden en Metgesel besoek kuierplekke
in die Bronberg-gebied ongenooid en betaal self vir dit
wat hulle geniet, of dalk nie geniet nie
Deur die jare heen het ons Die
Werf in Olympusweg gereeld
besoek en het dit een van ons
gunsteling kuier- en eetplekke geword.
Maar ons kuiertjies was meestal
oor ’n middag- of aandete en
daarom besluit ons op ’n mooi
Saterdag in Oktober om Die Werf se
brêkvis op die proef te loop stel.
Die weer is windstil en matig –
ideaal om plaas te neem op die ruim
dek van die geskiedkundige ou opstal.
Ons bestel koffie by ’n vriendelike
kelner met die naam van Etienne
en verkyk ons aan die voëls wat
op ons oogvlak hier neffens ons in
die witstinkhoutbome baljaar. Dis
lekker ontspanne en rustig op dié
werf se stoep.
Deel van die heerlike dekstoep by
dié werf
Gemeet teen die baie groot verskeidenheid
tradisionele geregte waarmee
die spyskaart spog, kan ’n
mens dalk dink dat die ontbytspyskaart
effe aan die agterspeen suip.
Tog is die keuse divers en interessant.
Vir voorgereg kan jy kies uit ’n
vrugtebord, groot of klein, teen
R24.50 of R16.50 onderskeidelik, of
muesli, ook groot of klein, teen
R1 meer as die vrugte.
Teen R26.50 kan jy die “Daaglikse
Brood” bestel. Sou jy dit doen, sal jy
mieliebrood, kolwyntjies en plaasbrood
met druiwekorrelkonfyt, biltongpatee
en kaas kry.
Die plaasontbyt is duidelik vir honger
ouens uitgedink. Dit bestaan uit
roereiers, skaapwors, gerookte
varknek, sauté aartappels, gebraaide
sampioene en tamatie. Jy kry,
soos met die ander keuses, botterbroodjie
en plaasbrood daarmee
saam. Die plaasontbyt kos R42.95
Die ou
opstal van
Die Werf
dateer uit
die 19e
eeu en is
oral
smaakvol
ingerig
’n Ongewone item is die “früstick”
wat bestaan uit Duitse wors-sosaties,
bratkartoffelen en roereier. Die
Werf roer terloops die eiers van al
die geregte en opvallend is die totale
afwesigheid van bakeiers en spek.
Verder bied die ontbytspyskaart
omelette met verskillende vulsels,
soos biltong, sondroog tamaties,
fetakaas en avo en peppadew, ’n
jagtersontbyt en ’n mieliewafel-ontbyt.
En dit is wat ons onderskeidelik
op besluit, ek die jagtersontbyt en
Metgesel die mieliewafels.
Die jagtersontbyt bestaan uit roereiers,
skaapwors, gebraaide leweren-
niertjies, tamatie en bogobe en
sheba. Wat op aarde is bogobe? Ek
het ook gewonder. Dit is ’n stywe
pap met ’n heerlik tekstuur en
smaak. Ek vermoed ’n mengsel van
mieliemeel en sorghum word
gebruik. Die Werf bedien dit as twee
halwe balletjies met sampioen tussenin
en ’n baie smaaklike sheba bo-oor.
?n Jagtersontbyt en mieliewafeloordadigheid
Die lewer-en-niertjies is nie
heeltemal soos my oorle ma s’n nie,
maar heel skaflik en die skaapwors
smaak soos hy moet.
Die Werf se jagtersontbyt is genoeg
om ’n groot ou agterna tevrede te
laat terugsit. Dit kos R39.50.
Metgesel se mieliewafels kom saam
met roereiers, sampioene, tamatie
en maalvleis. Omdat sy nie partydig
is vir die eet van soogdiere nie, vra
Metgesel ekstra sampioene in die
maalvleis se plek en word beloon
met ’n amperse oordadige porsie
paddastoele.
Sy geniet die ontbyt
en veral die mieliewafels. Agterna sê
sy, sy hou baie meer van mense wat
vir haar te veel kos gee as van die
soort wat te min gee. Die mieliewafel-
brêkvis kos R31.50
Jy kan Die Werf bel by
012-991-1809. |