Vreethans van Heerden en Metgesel besoek kuierplekke
in die Bronberg-gebied ongenooid en betaal
self vir dit wat hulle geniet, of dalk nie geniet nie.
Die Sondag ná Vaaltyndag hou
ons neffens die “Boardwalk”
in Olympus se ‘Virgin Active’
(’n paradoks, as ek al ooit een gehoor
het) stil. Ons wil gaan kyk of
ons ’n laatmiddag lafenis by die
nuwe Caseiro Food & Wine kan kry.
Dis ’n mooi sonnige dag, ná ’n ewigheid
se reën, en ons maak ons tuis
op die dek van die plek. Caseiro se
ligging is net so goed soos enige
ander kuierplek in ons gebied s’n en
beter as die meeste. Dit sit op die
noordelike punt, lekker eenkant,
van die Boardwalk en langs ’n mooi
dam. Jy het ’n wonderlike uitsig oor
die dam op die Bronberg. Benewens
die stoepdek waarop ons sit, is daar
nog ’n dek op damvlak wat ideaal is
vir ’n lekker kuier saam met ’n groep
vriende.
’n Vriendelike kelner met die naam
van Carlo is flink byderhand en ons
bestel rooiwyn en Skotse wyn by die
glas. Kort op Carlo se hakke is die
bestuurder, Dave, om ons mee te
deel dat die kok sê die kombuis sluit
vieruur. Baie tyd van 3.20 nm af en
ons kyk rustig deur die spyskaart.
Caseiro se spyskaart belowe ’n ryk
verskeidenheid van wyd uiteenlopende
disse. Dit is duidelik dat die
sjef (blykbaar ook die eienaar) met
die naam van Werner, sy geregte
met ’n goeie sarsie eksperimentering
en baie sorg gekies het.
Die voorgeregte sluit byvoorbeeld
in: Pangebraaide garnale (dis
prawns, Harry) met gekruide basmatiese
rys en ’n basiliese sous;
Bokmelk-kaas, toegewikkel in
Parmaham, geverf met heuninggegeurde
tiemie en bedien saam
met geroosterde deugsnye en
rocketslaai; oopskulp Nieu Seelandse
mossels in bier voorberei,
gegeur met uie en seldery en bedien
saam met skyfies en suurlemoenmayonnaise.
Die nege keuses wissel
in prys van R30 tot R50.
Die hoofgeregte sluit ’n goeie dosis
viskosse in soos calamari, voorberei
met gesoute swartbone en sjerrie
teen R60, salm met kool of pancetta
in ’n witwynsous teen R90 en ’n
seekosbord met garnale, calamari,
kingklip en mossels saam met
wasabiese mayonnaise teen R130.
Karnivore kan tradisionele T-been,
rump of hoender bestel. Of jy kan
iets heel ‘anders’ geniet soos volstruis
met artichoke en rooiwynsous,
Cajun hoender met geelrys en
’n kokosneut-kerriesous, Sjinese
bees met aspersies en oestersous,
heuning en tiemie-gegeurde ‘spare
ribs’, ’n rump met kruie en Parmasaan
saam met soetpatats, kapokaartappels
en ’n sjerrie-roomsous of
Spaanse lamsosaties.
Metgesel besluit om Caseiro se
eendgereg te beproef. Die spyskaart
sê dit is ‘crispy’. Dit kom saam met
’n rys-en-lensiemengsel en is bedruip
met lemoen- en mangosous.
Daarmee saam kry sy braaigroente
en Metgesel is in haar element.
Sommige sou dink die porsie is effe
skraps, maar sy laat weet later dat
dit beslis nie vir haar die geval is nie.
Dit kos R95.
My ‘kruiekorsie’ kingklip-motjies
geval my. Die vis is reg gaargemaak,
stewig en vlokkend, en dit is uiters
smaakvol saam met ’n romerige
knoffelsousie. Dit kos R85.
Caseiro se kok is ’n kunstige kêrel.
Die kos is lekker en dit is mooi. Die
atmosfeer is ontspanne, die agtergrondmusiek
onderhoudend en nie
te hard nie, die ligging wonderlik en
die mense vriendelik en oopkop. |