Vreethans van Heerden en Metgesel besoek kuierplekke
in die Bronberg-gebied ongenooid en betaal
self vir dit wat hy geniet, of dalk nie geniet nie
’n Mens kry my mos nie maklik
in ’n ‘mol’ nie. Maar gelukkig sit
Ed’s Diner heel aan die buitekant
van die een wat hulle Woodlands
roep - glad nie nodig om die
winkelsentrum binne te waag nie.
Lankal, toe Ed’s
Diner nog sy
staanplek in Hatfield
gehad het,
was hy al bekend
vir sy hamburgers.
Party dinge
verander ook
nooit nie.
Dis ’n lekker sonnige
Sondaglaatoggend
toe
ons plaasneem
op Ed’s se buitedek.
Van hier af
kan jy lekker
onder ’n sonsambreel
sit en kyk
na die “passing
parade” wat by
die mol se deure
in en uit beweeg.
Jy kan ook binne
by die kroeg, net
bier en wyn, die
diner-restaurant
of in die gemaklike
sigaar-vertrek
nes skop, sou jy
wou.
Ed?s Diner is aan die buitekant van Woodlands Boulevard
Vroegoggend se koffie en beskuit
het lankal sy loop geneem en ons
is lekker honger. Net die tyd vir ’n
lekker “brunch,” dink ek. En
gemeet aan die spyskaart, net die
plek ook. Ek oorweeg een van die
hele rits ontbytkeuses of dalk ’n
omelet.
’n Hele internasionale gedoente,
dié spyskaart van Ed’s Diner. Jy
kan Engelse, Amerikaanse, Franse
of selfs Portugese ontbyte bestel.
Daar is ’n keuse van pizzas en
pastas, ligte etes, ‘wraps’, platters,
waaronder ’n Boere-platter tel, ’n
verskeidenheid ‘grills’ vir die vleislustiges,
seekos en nog wat. Jy kan
dit maar ’n uitgebreide spyskaart
noem.
Maar Ed’s is bekend vir sy burgers
en op die spyskaart brêg hy ook
daarmee. Later sou ek uitvind, hy
mag maar. ’n Hele 23 variasies van
dié Amerikaanse stapelvoedsel om
van te kies. Die standaard burger
spog met ’n frikkadel (pattie) van
250 gram. Teen net R10 ekstra kan
jy jou broodjie met 500 gram s’n
laai. Of jy kan enige hoeveelheid
klein burgertjies wat hulle Mob
(mighty one bite) roep, bestel.
Ek besluit op een van 250 gram
wat hulle ‘5 in 1’ noem. Dis een
met eier, spek, sampioene en ’n
kaassous by. Net reg vir ’n brunch.
Metgesel dag sy sal iets ‘ligters’ eet
en besluit op die hoender
schnitzel. Later sou sy haar flater
agterkom, want daardie schnitzel
was alles behalwe lig.
Ons het lekker gelag vir die wyse
mededeling op die spyskaart wat
sê: “Waiter comes to those who
wait.” Maar ons het nie gewag nie
en die diens was deurgaans flink
en vriendelik.
Die burger is ruim en smaaklik
By Ed’s kan jy die gaarheidsgraad
van jou burgerfrikkadel kies. Vir my
is dit ’n duidelike bewys dat hulle
selfvertroue in hulle produk het,
want niks smaak aardiger as ’n halfgaar
of ampergaar winkelburger
nie. Die halfgaar frikkadel is vlesig,
geurig, nie met bindmiddels en
aandiksels besoedel nie, en het ’n
heerlike vlambraaismaak.
Ek was honger, soos ek gesê het,
maar as die
gereg nie so
smaaklik was
nie, sou ek hom
sweerlik nie
baasgeraak het
nie. Die broodjie
was vars en
lekker, soos die
slaai wat ek
saam geniet het.
Dit kos R75 en
is die duurste
van die 23 op
die spyskaart.
Metgesel se
twee billike stukke
schnitzel is
onder ’n mozzarella
en sampioensousie.
Sy
het aartappel“wedges” daarmee
saam geniet.
Dis volgens
haar onverbeterlik,
maar selfs vir’n honger Metgesel,
amper te
veel. Dit kos
R60.
Ed’s Diner by
Woodlands se
mol, was ’n aangename
verrassing. |