Vreethans van Heerden en Metgesel besoek kuierplekke in die
Bronberg-gebied ongenooid en betaal self vir dit wat hulle geniet,
of dalk nie
geniet nie.
Die kar se
ruitveërs en
verwarmer
werk oortyd toe
ons uit die Boschkopteerpad
afdraai na Kitty
Hawk se Klubhuis
Restaurant toe.
Ons het iewers
gelees dat Nico
en sy Lynette van
Zwavelpoort se
amperse legendariese
Nikos nou
die kuierplek by
die Bronberg se
eie vlieghawe
bedryf. Ons kry
koud, ons is
honger en ons het
lus vir kuier.
Die klubhuis by
Kitty Hawk is ‘n
imposante gebou.
Die kuiervertrek is
ruim en die dak is hoog sodat daar
op die tweede vlak balkonne ingerig
kon word, vanwaar mense die
manewales van die vliegmasjiene
kan dophou. Maar weens die
weer, is die vliegtuie vandag op
die grond en ‘n paar van hulle
eienaars sit in hulle vliegpakke om
die kroeg en by die tafeltjies.
Maar wat ons die meeste op
daardie nat, trietsige dag beïndruk,
is die putvuur wat min of meer in
die middel van die kuierplek brand.
As jy by die kroegie sit, kan jy die
strelende hitte van die doringhoutvuur
aan jou rug voel.
?n Doringhoutvuur by Kitty Hawk se Klubhuis Restaurant
Die vriendelike kroegman is eintlik‘n bakker van beroep, hoor ons
later. Dit kan seker in bepaalde
omstandighede verwarrend wees
om die skinker en die bakker in
een mens te hê, maar vir die
restaurant kan dit baie voordelig
wees, dink ek.
Die mense wat op dié Saterdag by
Kitty Hawk kuier en dié wat bedien,
is duidelik ontspanne, gemoedelik
en vriendelik. Seker te danke
aan Nico en Lynette, dink ek weer.
Vriendelikheid is mos aansteeklik.
Die spyskaart bied ‘n verskeidenheid
van steaks en ou gunsteling
kombinasies soos kerrie-en-rys en
vis en tjips, maar soos in die dae
van Nikos is daar altyd ‘n verassing
vir die smulpaap. Spesiale afval- en
oxtail-dae word byvoorbeeld gehou
en Lynette se onvergeetlike
Sondagmiddagetes is weer beskikbaar.
Die ontbytspyskaart trek my aandag
en al is dit al laat, hoor ek hoe‘n ‘local’ een Pitts Special ontbyt
bestel. Jy kan ook die Jabiru, die
Staggerwing of die Slick bestel,
maar ek besluit op die meneer
onder die ontbyte wat hulle die
Airbus noem.
Jy kan ook jou eie ontbyt bou deur
lekkertes soos viskoekies, worse en‘hash browns’ by te voeg. Ek voeg
by en die gevolg is ‘n middagbrêkvis
wat my byna baasraak.
Metgesel besluit om die koue
verder die stryd aan te sê en bestel
die warm hoenderlewertjies.
Die rissie- en knoffellewertjies vind
sy baie warm en baie geurig op
die tong. Ek het, so met die
lekker kuier saam, skoon vergeet
om die pryse neer te skryf, maar
ek kan onthou dat dit ‘n ‘bargain’
was.
Jy kan vir Nico by 083-334-4714
bel. Die klubhuis is toe op
Maandae. |